3x natuurspeeltuinen in Noord-Nederland

Wij vinden het altijd heerlijk om in het weekend met de kinderen erop uit te gaan. Meestal kiezen we dan voor een gratis natuurspeeltuin. Daarom deel ik hierbij 3x natuurspeeltuinen in Noord-Nederland. De kinderen kunnen hier lekker spelen en wij genieten van de natuur. 

 

1.Belevingspad Hoogersmilde
Het Belevingspad in Hoogersmilde is een uniek belevingspad dat zich voornamelijk richt op kinderen van 4 t/m 12 jaar. Het pad van ca. 2,5 km loopt door een prachtig bosgebied. Voor de kinderen zijn er tien belevingsobjecten geplaatst waar ze lekker kunnen klauteren, water pompen en opzoek kunnen gaan naar voetsporen. 

natuurspeeltuin

2. Kabouterpad bij Lauwersoog
Het kabouterpad is echt een aanrader voor kinderen. Onze oudste dochter vond het helemaal geweldig om de kabouters te zoeken en in het huisje te kijken. Wij waren hier bij het Lauwersmeer, maar er zijn bij jou vast ook kabouterpaden in de buurt 🍄

Tip; trek nu het zo nat is wel de laarzen/oude schoenen aan.

natuurspeeltuin

3. Speelbos Sparjebird
Bij speelbos Sparjebird in Hemrik staan door het hele bos 10 uit hout gezaagde dieren. Bij elk dier is er iets te doen. Daarnaast kunnen de kinderen nog spelen met water bij de waterpomp of hink stap sprong doen over de boomstammen. Daarnaast kun je het goed combineren met een kopje koffie/thee, lunch of diner bij de gezellige blokhut Sparjebird.

natuurspeeltuin

Geef een reactie