Bewegen met een klein budget

Helaas is het niet voor iedereen mogelijk om een sport abonnement af te sluiten. In deze blog deel ik daarom tips om ook bewegen met een klein budget mogelijk te maken.

Zelf heb ik al jaren geen sport abonnement meer. Ik merkte dat ik er elke week weer tegen op zag om naar de sportschool te gaan. Het liefst ging ik er niet naar toe, maar dat was dan weer zonde van mijn geld. Het enige leuke aan de sportschool vond ik de sociale contacten. Toen ik een tijdje niet kon sporten i.v.m. gezondheid heb ik uiteindelijk besloten om het abonnement helemaal maar stop te zetten en daar ben ik achteraf ontzettend blij mee. Het geeft mij veel meer rust, want ik hoef niet meer zo te plannen en ik beweeg nu vaak snel even tussendoor wanneer ik tijd heb.

1. Sportarmband

Ik ben begonnen met het kopen van een sportarmband. Zelf heb ik een Fitbit charge 4 gekocht voor €109,-. Er zijn ook goedkopere varianten zoals de Xiaomi Mi band 6 deze kost ongeveer €35,-. De Fitbit heeft mij heel erg gemotiveerd om te gaan bewegen. Die stok achter de deur heb ik zelf toch echt wel nodig om ook echt iets aan beweging te gaan doen. Naast dat het mij motiveert om te bewegen vind ik het ook leuk om te zien hoe ik ’s nachts slaap en of ik voldoende rust heb gehad. Daarnaast kan ik aan mijn hartslag zien hoe mijn conditie is.

 

2. Wandelen

Iedere dag probeer ik ongeveer 10.000 stappen te zetten. Het lijkt misschien veel maar als je een paar keer op de dag een moment neemt om een stukje te gaan wandelen zit je zomaar op die 10.000 stappen. Zo breng ik ’s ochtends vaak onze oudste dochter wandelend naar school. Dit is in totaal ongeveer een half uur lopen. Op kantoor probeer ik ook regelmatig even achter het bureau weg te gaan om bijvoorbeeld koffie te halen. ’s Avonds ga ik na het eten ook nog even een blokje door het dorp. Het fijne aan wandelen vind ik dat ik dan mijn hoofd lekker leeg kan maken. Ook bedenk ik tijdens het wandelen altijd de beste ideeën. Verder kun je proberen om zoveel mogelijk de trap te nemen i.p.v. de lift.

3. Fietsen

Ook probeer ik zoveel mogelijk de fiets te pakken in plaats van de auto. Naast dat het goed is voor je gezondheid is het ook nog eens goed voor je budget en het milieu. Vooral nu de benzineprijzen zo hoog zijn.

4. Touwtje springen

Een aantal jaren geleden heb ik een keer een springtouw gekocht. Als ik iets intensiever wil bewegen gebruik ik die. Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze niet super veel gebruik, maar ik ben dan ook niet heel sportief.

 

Bewegen met een klein budget; touwtje springen
5. Bewegen met Youtube

Op Youtube staan echt heel veel oefeningen die je gratis kunt volgen. Zo kun je op Youtube fitness oefeningen vinden, maar ook danslessen zoals Sh’bam en Zumba en zelfs yogalessen kun je er volgen.

Geef een reactie