Bij deze winkels winkelen we (bijna) nooit

Toen we net samenwoonden bracht ik regelmatig een bezoekje aan een budgetwinkel, maar nu we wat meer met ons budget en het milieu bezig zijn winkelen we bij deze winkels (bijna) nooit meer.

Welke winkels

Ik zeg nooit nooit want zo heel af en toe winkelen we er nog wel eens, maar ik probeer het wel zoveel mogelijk te vermijden. Toen we net samenwoonden veranderde ik bij elk seizoen het interieur. Ik kocht dan allerlei nieuwe kussentjes, kaarsen en andere accessoires. Ik bracht dan ook regelmatig een bezoek aan de Action, Wibra, Zeeman en Xenos. Ook voor onze jongste dochter kocht ik in het begin wel eens kleding van de Zeeman of Primark. 

 

Bij deze winkels winkelen we bijna nooit
De reden

Nu een aantal jaren later merk ik toch wel dat goedkoop duurkoop is. De producten die je bij deze budgetwinkels kunt kopen geven mij eerlijk gezegd niet echt de wow factor. Bij ons gaan deze producten vaak snel kapot of ik vindt ze al snel niet meer leuk. Wij kiezen er daarom liever voor om alleen nog dingen te kopen die ons wel de wow factor geven. Deze producten zijn vaak wel iets duurder waardoor we ook minder vaak iets kopen en hier vaak ook eerst voor moeten sparen. Maar als we het eenmaal hebben gekocht hebben we wel zoiets van wauw en komt er ook niet snel iets nieuws voor in de plaats. Daarnaast proberen we ook steeds meer tweedehands producten te kopen of producten die duurzaam zijn geproduceerd.

Eigenlijk koop ik alleen nog maar knutselspul bij de Action. Ik sla dan ook direct groot in, zodat ik hier de komende tijd niet weer hoef te winkelen. Als ik bij de Action winkel kom ik op de één of andere manier toch al weer snel in de verleiding om meer te kopen dan de bedoeling was. Vaak heb ik deze producten dan helemaal niet nodig en daarnaast is het ook niet goed voor ons budget. Daarom winkelen we bij bovenstaande winkels (bijna) nooit meer. Een bezoekje aan deze winkels probeer ik zoveel mogelijk te voorkomen.

Geef een reactie