Broodpudding met appel en rozijnen

We vinden het altijd erg zonde om eten weg te gooien en we proberen dit dan ook zo weinig mogelijk te doen. Maar elke week ging er best wel veel brood de container in. Persoonlijk vind ik de kapjes en de stukjes brood die voor het kapje zitten niet echt lekker en dit belande dan vaak ook in de container. Zonde vond ik dat! Toen ging ik op Pinterest op zoek naar inspiratie met kapjes en kwam ik op broodpudding uit. Ik heb er een beetje een eigen draai aangegeven met de producten die wij op voorraad hadden. De broodpudding is hier nu één van de favoriete lunchgerechten voor op zondag en staat daarom ook regelmatig bij ons op het menu.

Voor 6 personen (deze maak ik altijd dan hebben we voor de volgende dag ook nog wat over). 500 ml melk
250 gr kristalsuiker
300 gr oud brood
2 appels
50 gr rozijnen
2 eierdooiers
1 tl vanille aroma
Snufje kaneel

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Kook de melk met de suiker. Af en toe roeren en doe het vuur pas uit wanneer de suiker helemaal opgelost is.
3. Scheur ondertussen het brood in kleine stukken en doe dit in een grote pan.
4.Giet de warme melk over het brood.
5. Schil en verwijder het klokhuis van de appels. Snijd de appels in kleine stukken en voeg het toe aan het brood, samen met de rozijnen, eierdooiers, vanille aroma en kaneel. Roer alles goed door elkaar.
6. Vet een ovenschaal in en giet het mengsel erin.
7. Zet de ovenschaal 45 minuten in de oven. Wanneer de bovenkant te donker wordt dan kun je deze bedekken met wat aluminiumfolie en verder laten bakken in de oven.
8. Haal de broodpudding uit de oven en laat het een beetje afkoelen. Wij vinden hem warm lekker, maar de volgende dag is hij koud ook heerlijk

Geef een reactie