Dit is ons plan na onze uitdaging “leven van €85,- per week”

Vorig jaar besloot ik om samen met mijn gezin (man en twee kleine kinderen) een jaar lang van €85,- te leven. Niet omdat het moest, maar om me beter te kunnen inleven in de situatie van mijn cliënten. De meeste cliënten moeten namelijk van een weekbudget leven. Het verschilt per gezin hoeveel dit per week is. Dit hangt af van de grootte van het gezin en hoeveel geld er te besteden is. De meeste gezinnen ontvangen €50,- voor de eerste persoon en €10,- per persoon extra. Voor een gezin van vier personen is dit €80,- per week. Maar omdat wij niet naar de voedselbank kunnen heb ik voor ons €5,- extra gerekend.

Nu een jaar later zit onze uitdaging er alweer op! Op mijn site FoarDY Financieel Beheer kun je vanaf maandag onze laatste week met €85,- nog lezen. Ik vind het ontzettend leuk dat er zoveel mensen ons avontuur het afgelopen jaar hebben gevolgd en wil jullie bedanken voor alle lieve, leuke en bemoedigende berichten. Het is veel te leuk om jullie een kijkje in ons leven te geven daarom heb ik besloten om dat op deze site te blijven doen.

Voor nu laat ik jullie eerst weten wat ons plan is na onze uitdaging “leven van €85,- per week”. 

Na een jaar zit het budget van €85,- zo in ons systeem dat we besloten hebben om met dit bedrag verder te gaan. We gaan het wel een klein beetje versoepelen, want we hoeven van dit bedrag alleen de boodschappen en persoonlijke verzorging (tandpasta, wasmiddel, luiers, enz.) te betalen. Cadeaus en een bezoek aan de kapper betalen we niet meer van dit budget. Daarnaast willen we proberen om elke maand een vast bedrag opzij te leggen voor de leuke dingen zoals een dagje uit of lekker uit eten. Hoeveel dit precies gaat zijn moeten we nog even berekenen, maar waarschijnlijk €100,- per maand voor het hele gezin. We proberen ons wel zoveel mogelijk aan ons budget te houden, maar als we er een keer overheen komen is dat geen ramp. Als het maar geen gewoonte wordt. 

Waarom we blijven leven met een budget? We hebben het afgelopen jaar gemerkt dat je door te leven met een budget veel creatiever wordt, minder weggooit en daarnaast blijft er ook nog eens veel meer geld over. Dit geld kunnen we dan weer gebruiken voor andere leuke dingen en de 1000 klusjes in en om het huis die nog moeten gebeuren.

Geef een reactie