5 lunchgerechten voor in het weekend

Wij (en dan voornamelijk ik) zijn hier thuis gek op lekker eten. In het weekend heb ik vaak geen zin in een normale boterham en daarom ben ik regelmatig op zoek naar iets lekkers wat simpel te maken is met de producten die we eigenlijk altijd op voorraad hebben. De bloem, eieren, melk en bladerdeeg worden dan ook elke keer weer aangevuld. Hierdoor kunnen we naast een lekkere cake of taart ook altijd iets lekkers voor de lunch maken.

Griekse puddingbroodjes
Deze Griekse puddingbroodjes van Lekker en Simpel eten we hier thuis heel erg graag. Het kost even wat tijd voordat ze echt klaar zijn, maar dan heb je ook een heerlijk broodje!

Griekse puddingbroodjes

Kaiserschmarrn
De laatste tijd eten we regelmatig Kaiserschmarrn in het weekend. Het is eigenlijk heel simpel te maken met vier eieren, bloem, melk, suiker en een snufje zout. Je kunt ervoor kiezen om ze met kersencompote te serveren. Maar wij eten ze heel simpel met wat aardbeienjam of saus met een beetje poedersuiker. Voor het maken van de Kaiserschmarrn maak ik altijd gebruik van het recept van Uit Paulines keuken.

Kaiserschmarn

Broodpudding
Het recept voor broodpudding heb ik al eens eerder met jullie gedeeld. Zodra we weer een aantal broodkapjes op voorraad hebben maak ik en broodpudding van de kapjes en appel die van de afgelopen week over zijn. Sinds ik broodpudding heb ontdekt gooi ik nooit meer zomaar de broodkapjes weg.

Broodpudding

American pancakes

Voor het maken van de American Pancakes maak ik gebruik van het recept van Laura’s Bakery

American pancakes

Pannenkoeken
Als wij iets moesten kiezen wat we vanaf nu elke dag moesten eten dan kiezen we pannenkoeken. We eten ze dan ook regelmatig en het verveelt nooit. We eten ze zoet, maar ook wel eens hartig met spinazie en geitenkaas. Maar mijn favoriet is toch wel een pannenkoek met spek, kaas en poedersuiker. “Vroeger” kocht ik altijd de pannenkoekenmix van Koopmans, maar nu maak ik ze altijd aan de hand van het recept van Keukenliefde 

Pannenkoeken

Geef een reactie