Kijk naar mogelijkheden

Ik probeer (bijna) altijd in mogelijkheden te denken in plaats van beperkingen. Hierdoor heb ik samen met mijn man al een aantal dromen waar kunnen maken. 

Samenwonen

Toen we vijf jaar samen waren kwam ik bij toeval een woning bij ons in het dorp tegen die te huur stond. Deze woning staat in één van de leukste straten van het dorp en het kwam dan ook bijna niet voor dat er een woning vrij kwam. De meeste mensen op deze buurt wonen er namelijk al bijna hun hele leven. We waren nog helemaal niet van plan om te gaan samenwonen want we volgden beide nog een studie, hadden uit werk maar weinig inkomen en stonden nog helemaal niet zo lang ingeschreven. Toch reageerde ik voor de grap op de woning (zonder te overleggen met mijn man) en tot mijn grote verbazing kregen we de woning toegewezen. Mijn man raakte toen een beetje in paniek want we konden dat volgens hem helemaal niet betalen. Uiteindelijk zijn we er samen even goed voor gaan zitten en kwamen we erachter dat het ons wel ging lukken. We kregen toen nog beide uitwonende studiefinanciering, huurtoeslag en zorgtoeslag. Daarnaast werkte ik nog 24 uur naast mijn studie. We kochten veel meubels tweedehands of in de aanbieding. Onze vaste lasten hielden we zo laag mogelijk en uiteindelijk konden we van het geld wat er binnenkwam zelfs sparen. We waren toen best trots op onszelf!

Trouwen

Twee jaar later wouden we heel graag trouwen en keken we weer wat er allemaal mogelijk was. Zo berekenden we wat we de komende maanden konden gaan sparen en wat een bruiloft ongeveer ging kosten. Voor alles hadden we een budget. Zo heb ik mijn droomjurk uiteindelijk tweedehands via marktplaats gekocht, hadden we geen trouwauto en was ons feest in het dorpshuis waar de drankjes maar €1,- per drankje koste. Het was een prachtig feest waar we een hele mooie herinnering aan hebben.

Huis kopen

Twee maanden na ons bruiloft kwamen wij onze huidige woning tegen. De kosten koper konden we toen helaas niet mee financieren (waar we achteraf blij mee zijn) en moesten we dus helemaal zelf neerleggen. We hadden net bijna al ons spaargeld aan onze bruiloft uitgegeven waardoor we op moment van de aankoop dit geld daarvoor niet hadden. Ook deze keer keken we weer naar de mogelijkheden en hebben we voor een week het bedrag “geleend” van familie en daarna heel hard gespaard om dit bedrag zelf bij elkaar te krijgen. We hebben in die tijd heel wat spullen verkocht, minder onnodige uitgaven gedaan en zorgden we er tijdelijk voor dat we in het rood konden staan (waar we een hekel aan hebben). Uiteindelijk hadden we veel meer gespaard dan wat we van tevoren hadden gedacht en hoefden we niet eens meer in het rood te staan, maar moesten we wel wachten met het opknappen van ons huis. Nu vijf jaar later zijn we hier nog steeds mee bezig, maar hebben we wel een huis waar we heel erg dankbaar voor zijn.

Eigen onderneming

Vanaf kleins af aan droomde ik al van een eigen onderneming. Mijn contract bij Albert Heijn liep bijna af en na een aantal jaar in verschillende winkels gewerkt te hebben wou ik heel graag totaal iets anders. Toen kwam bewindvoering op mijn pad en werd mijn droom om als zelfstandige bewindvoerder te starten. Dit betekende wel dat ik weer moest gaan leren en we waarschijnlijk een tijdje van minder inkomen moesten leven. Ook nu gingen we er weer samen voor zitten en keken we naar de mogelijkheden in plaats van beperkingen. Hierdoor kwam ik erachter dat ik nog steeds recht had op een WW uitkering en dat ik vanuit de uitkering kon gaan starten met mijn eigen bedrijf doormiddel van een startersregeling. Daarnaast hadden we uitgerekend dat we van mijn man zijn inkomen konden leven en zelfs nog konden sparen. Sinds een aantal maanden heb ik eindelijk een beetje salaris, want de kosten zoals de huur voor mijn kantoor, verzekeringen en abonnementen moeten natuurlijk ook betaald worden. Maar ik ben erg blij dat ik deze stap heb genomen en geniet heel erg van de vrijheid die ik heb.

Ik hoop dat ik jullie met mijn verhaal ook heb geïnspireerd om altijd naar mogelijkheden te kijken in plaats van beperkingen. Want als je echt hééél graag iets wil dan is dat eigenlijk altijd wel mogelijk.  

Geef een reactie