Mijn 5 favoriete boeken

Vandaag deel ik met jullie mijn 5 meest favoriete boeken. Vroeger vond ik lezen maar saai, maar sinds twee jaar heb ik het lezen van boeken helemaal ontdekt. Het begon twee jaar geleden tijdens mijn tweede zwangerschap. Het was winter en ik had niet veel energie meer om echt actief bezig te zijn. Netflix had ik inmiddels ook al bijna uitgekeken dus ik ging op zoek naar een ander tijdverdrijf. Toen kwam ik het boek Miljonair met een gewone baan van Oeds Postma tegen en besloot ik om het boek te kopen. Het boek heb ik bijna in één ruk uitgelezen en heeft mij heel erg geïnspireerd. Sindsdien ben ik nog meer boeken gaan lezen over financiën en minimalisme, maar ook de boeken van Lucinda Riley zijn hier favoriet. Maar hieronder deel ik mijn 5 meest favoriete boeken die mij op financieel vlak en op het gebied van minimalisme heel erg hebben geïnspireerd.

1. Miljonair met een gewone baan en de weg naar financiële vrijheid.

Op nummer één staan bij mij twee boeken (ik kan echt niet kiezen); Miljonair met een gewone baan en De weg naar financiële vrijheid. Beide boeken hebben mij heel erg geïnspireerd om minder geld uit te geven aan onnodige dingen en alleen nog maar geld uit te geven aan de dingen die ons echt gelukkig maken. Hierdoor blijft er meer geld over om te sparen of om bijvoorbeeld minder te kunnen werken, waardoor je meer vrijheid ervaart.

2. Weg ermee en Als gezond verstand koning was.

Daarna zijn de boeken van Dennis Storm mijn favoriet. De boeken lezen lekker weg en daarna heb je echt de neiging om je hele huis op te ruimen. Ik ben nu veel bewuster van wat we hebben en laat me nu niet zo snel meer verleiden door leuke koopjes. Daarnaast probeer ik sindsdien steeds duurzamer te leven door bijvoorbeeld spullen tweedehands aan te schaffen.

3. Think and grow rich.

Het derde boek helpt mij voornamelijk om mijn (financiële) doelen te behalen en er ook echt voor te gaan. Het boek zorgt ervoor dat ik echt geloof ik mijn dromen en mijn dromen waar maak. 

4. Duur huis nooit thuis.

Het tweede boek wat ik ging lezen was Duur huis nooit thuis van Renée Lamboo. Dit boek heeft mij ook echt wel aan het denken gezet. Je kunt wel een mooi duur en groot huis hebben, maar als je daar altijd heel hard voor moet werken wat heb je dan aan dat huis? 

5. Een werkweek van 4 uur.

Het laatste boek wat mij heel erg heeft geïnspireerd is Een werkweek van 4 uur van Timothy Ferris. Ik ben hierdoor ook veel dingen anders gaan doen. Zo kijk ik bijvoorbeeld niet meer constant op mijn telefoon of mail, waardoor ik ook veel productiever ben. Helaas is het voor mij nog niet mogelijk om maar vier uur in de week te werken, maar het lijkt mij wel echt super fijn om maar een paar uur in de week echt aan de slag te zijn.

Een paar van deze boeken heb ik zelf gekocht. De belangrijkste lessen schrijf ik op in een notitieboekje zodat ik het boek daarna weer kan verkopen. De andere boeken heb ik bij de bibliotheek geleend. Zo nu en dan neem ik eens een “proef” abonnement voor drie maanden. De kosten daarvoor zijn ongeveer €15,- en soms hebben ze ook nog een leuke actie. Per keer mag je dan 10 boeken lenen dus van die €15,- kun je heel wat boeken lezen.

Geef een reactie