Onze weg naar een rijker leven

Vorige week had ik het even ontzettend druk waardoor mijn blog even naar de achtergrond ging. Daarom vandaag onze weg naar een rijker leven van de afgelopen twee weken.

Maandag 13 september
Vandaag deed ik weer boodschappen voor de hele week en hoefde ik niet rekening te houden met het weekend, omdat er een nachtje weg op de planning stond. Nu we niet meer van €85,- per week hoeven te leven doe ik wel iets anders de boodschappen. Ik neem nu bijvoorbeeld sneller iets extra’s mee. Deze week was ik €71,37 kwijt.

Dinsdag 14 september
Onze hond Lola moest weer nodig naar de hondenkapper. Ze gaat ongeveer 1x per half jaar en dat is dan ook echt wel nodig. Helaas zijn er maar weinig mensen die met onze hond om kunnen gaan en haar een beetje fatsoenlijk kunnen knippen/scheren.  Ze gaat nu naar iemand die dit wel heel goed kan en daar betalen wen dan €39,50 per keer voor. Ik ben al lang blij dat er iemand is die dit wil doen

Hond

Weekend 18 en 19 september
Elk jaar gaan we samen een nachtje weg. Even een keer zonder de kinderen en lekker genieten van elkaar. We laten hierbij het budget altijd een beetje los. Want die twee dagen zijn ons heel wat waard en zorgen voor een “rijker” leven. In totaal waren we €345,- kwijt voor de overnachting, het eten en de benzine. Kunnen jullie raden waar we zijn geweest?

Pannenkoeken
Leiden
Schoorl
Joop

Maandag 20 september
Ik zat waarschijnlijk met mijn gedachten nog bij het nachtje weg en leven zonder een budget, want deze keer was ik iets meer geld aan de boodschappen kwijt dan gepland. In totaal waren we €92,59 aan de boodschappen kwijt. Dit bedrag is dan wel inclusief de koopzegels.

Weekend 24,25 en 26 september
Voor de kinderen heb ik een potje waar ik de kinderbijslag altijd op overmaak. Van dit geld mogen we kleding/cadeaus voor de kinderen kopen. Er zat nog ongeveer €100,- in het potje en onze oudste dochter had echt weer een nieuwe winterjas nodig. Ik kocht deze winterjas met €25,- korting op kleertjes.com . Verder koop ik voor de kinderen zoveel mogelijk tweedehands. Voor de oudste dochter heb ik een “vast adresje” en voor de jongste koop ik veel via Vinted. Soms koop ik nog wel eens iets nieuws.

Winterjas

Het lijkt nog zover weg, maar ik ben alweer druk bezig met Sinterklaas. Vorige week hadden ze bij Kruidvat een actie met 2e halve prijs op al het speelgoed. Ik kocht deze nagellak alvast voor Sinterklaas.

Sinterklaascadeau

Geef een reactie