Onze weg naar een rijker leven

In de rubriek “onze weg naar een rijker leven” neem ik jullie elke week gezellig mee in ons leven. Aan de hand daarvan wil ik jullie laten zien hoe wij met ons geld omgaan en hoe wij daardoor voor onszelf een rijker leven creëren. Iedereen doet het op zijn eigen manier en niets is goed of fout. Wij doen het op onze manier en misschien kunnen we jou daarmee inspireren. Ik vind het ook altijd erg leuk om tips te ontvangen over bijvoorbeeld besparen op de boodschappen of een leuk uitje samen met de kinderen. Laat dan ook vooral een reactie achter, want zo kunnen we elkaar alleen maar meer inspireren.

Deze rubriek zal voornamelijk uit foto’s bestaan, dat vind ik persoonlijk altijd net wat leuker dan alleen maar een stuk tekst. 

Maandag
Net zoals alle andere weken deed ik ook deze maandag weer de boodschappen. Deze keer was het wel net iets anders, omdat ik nu na een jaar eindelijk geen rekening meer hoef te houden met ons budget. We zijn niet van plan om gelijk veel meer geld uit te geven, maar het geeft je wel een veel vrijer gevoel en ruimte om van een aanbieding net iets meer mee te nemen. Zo was er deze week bij de Albert Heijn veel 1 + 1 gratis en had ik in totaal een voordeel van €23,57. Inclusief de koopzegels kwam ik uit op €74,58. Bij de Lidl kocht ik nog een paar kleine dingen waarvoor ik in totaal €3,50 betaalde.

Dinsdag
Op onze werkdagen proberen we zoveel mogelijk naar kantoor te fietsen. We wonen beide op ongeveer een kwartier fietsen van ons kantoor wat dus ideaal is. Hierdoor besparen we heel wat benzinekosten, wat op dit moment ontzettend duur is. 

Rijker leven

Woensdag
Zoals jullie misschien wel weten werk ik als zelfstandige bewindvoerder onder de naam FoarDY Financieel Beheer. Ik werk drie dagen in de week en woensdag is altijd mijn vrije dag, maar vanochtend ging ik even langs bij een cliënt omdat het anders niet uitkwam. Ik vind het heerlijk dat ik zo flexibel ben en mijn eigen tijden kan indelen. Een eigen onderneming is (vooral in het begin) onzeker qua financiën, maar het geeft mij zoveel meer vrijheid, waardoor ik heel veel rijkdom ervaar in mijn leven.

’s Middags gingen we op kraamvisite en ’s avonds stond er een pastasalade van Lekker en Simpel op het menu.

Pasta salade

Donderdag
Op donderdag was ik de hele dag aan het werk en hebben we verder weinig beleefd.

Vrijdag
Op vrijdag kwamen pake en beppe langs om te helpen met een paar klusjes in huis. We trakteerden ze op een lekker broodje gezond van Haagens. Aan het einde van de dag kreeg onze oudste dochter van beppe een paar cent en vroeg ze zich af wat ze hier van kon kopen. Toen ze erachter kwam dat ze er alleen maar een snoepje van kon kopen vroeg ze zich af hoe ze meer “sintsjes” kan verdienen en besloot ze om deze houten kralenketting te verkopen. Helaas voor haar heeft ze deze tot nu toe nog niet verkocht. Maar ik vind het al leuk om te zien dat zij op vier jarige leeftijd al bezig is hoe ze meer kan verdienen om iets leuks te kunnen kopen.

Kralenketting

Zaterdag

’s morgens zijn we op zoek gegaan naar een verjaardagscadeau voor beppe en ’s avonds zijn we samen met de kinderen naar de Foodmarket in Dokkum gegaan. Ik ben echt gek op eten en met dit soort uitjes maak je mij echt heel erg gelukkig. We hebben elk een broodje pulled pork gegeten, een grote puntzak patat met ons vieren gedeeld en als toetje lekkere churros met chocoladesaus.

Foodmarket

Zondag
Ik probeer ieder weekend iets lekkers te bakken voor bij de koffie, maar door drukte bleef dat er de afgelopen weken een beetje bij. Ook voor dit weekend had ik niets op de planning, omdat we ook al op verjaardagsvisite gingen. Maar in de koeling zag ik nog verse bladerdeeg liggen dat al over datum was en we hadden nog een paar appels die wat vlekjes kregen. De bladerdeeg zag er verder nog goed uit en had ook geen vreemde geur waarop ik besloot om er een appelplaattaart te gaan maken, zo hoefden we niets weg te gooien en hadden we ’s morgens ook nog iets lekkers voor bij de koffie.

Rijker leven

Naast de appels en het bladerdeeg waren de eieren zoals je kunt zien ook al over datum. Ook de eieren gooi ik niet zomaar weg maar controleer ik eerst altijd in een glas met water. Zolang een ei niet boven komt drijven kun je ze nog prima eten.

Rijker leven

Geef een reactie