Sparen met koopzegels

Ik ben een grote fan van sparen met koopzegels! Vijf jaar geleden had ik nog nooit van koopzegels gehoord terwijl we altijd al bij de Albert Heijn onze boodschappen deden. Totdat ik vier jaar geleden bij Albert Heijn kwam werken en een klant vroeg om koopzegels. Koopzegels?? Wie koopt er nou zegels? Wat is dat voor een gek idee.. Ik ben mij er toen toch maar beter in gaan verdiepen en werd zelf ook heel erg enthousiast. Nu vier jaar later koop ik ze nog steeds en heb ik ook al meerdere mensen in mijn omgeving enthousiast gemaakt!

In het begin moest je de zegeltjes nog in een boekje plakken en bij 490 zegels was je boekje vol. Sinds een jaar kun je de koopzegels digitaal sparen wat het sparen nog makkelijker maakt. Het sparen van koopzegels is namelijk gekoppeld aan jouw bonuskaart, je hoeft deze dus alleen maar te scannen bij de kassa en er wordt automatisch gespaard. In het begin moest je er elke keer zelf om vragen wat ik regelmatig vergat en het sparen daardoor niet zo snel ging.

Naast de Albert Heijn kun je ook koopzegels sparen bij de Plus, Jumbo en de Coop. Bij de Plus heb je met 50 procent verreweg het meeste rendement. Helaas hebben wij hier geen Plus in de buurt en winkel ik het liefst bij de Albert Heijn.

Bij Albert Heijn kun je voor elke euro die je uitgeeft aan boodschappen een koopzegel kopen voor €0,10.Het “spaarboekje’is vol wanneer je 490 zegels hebt gespaard. Een vol boekje kun je laten uit betalen bij de kassa of servicebalie, je krijgt er dan €52,- voor terug. Je hebt dan €3,- winst, dit is een rendement van 6%. Je kunt het boekje direct inleveren, maar je kunt er ook voor kiezen om het op te sparen voor een bepaald spaardoel, vakantie of de dure decembermaand. Zelf sparen we de “boekjes”op om straks iets leuks te kunnen doen in de vakantie.

Met onze uitdaging van het afgelopen jaar hebben we tot nu toe in totaal €339,80 met koopzegels gespaard. €18,50 hiervan is rente. Het klinkt misschien niet veel, maar op je bankrekening heb je helemaal niets. Daarnaast vind ik het prettig dat je “ongemerkt” een mooi bedrag spaart, omdat je het er bij de boodschappen bij doet en na een jaar toch een leuk bedrag hebt.

Als je even een keer niet zoveel te besteden hebt kun je de koopzegels via de app ook tijdelijk pauzeren. Zorg er wel voor dat je dit doet voordat je je bonuskaart scant (vooral met de zelfscanner), want daarna kun je niet meer terug.

Ik hoop dat ik jullie ook enthousiast heb gemaakt want van die €18,50 kan ik weer andere leuke dingen doen zoals naar de kinderboerdij of een drankje op het terras. 
Geef een reactie